Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,47%, pentru a treia zi consecutiv, potrivit datelor publicate joi (2 august) de Banca Naţională a României (BNR).
Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Luni (30 iulie), indicele a urcat la 3,47%, cel mai mare nivel din 24 februarie 2014, când a fost 3,55%. Marţi şi miercuri, indicele a stagnat la 3,47%. Pe de altă parte, indicele Robor la şase luni a crescut joi la 3,53%, după ce a scăzut marţi şi a stagnat miercuri.
Luni, acest indice a crescut la 3,53%, cel mai mare nivel din 5 martie 2014, când a fost 3,61%.
Robor se calculează zilnic și are ca referință media aritmetică a cotațiilor de dobândă utilizate de zece bănci selectate de banca centrală. Deci, ce este ROBOR-ul, de fapt? Nu este un indice abstract, ci din contră, este utilizat de către toate băncile pentru a stabili dobânzile variabile. De asemenea, el influențează valoarea ratelor lunare la creditele în RON. (CITEȘTE AICI PE LARG)